Bruiloft DJ fouten
Ook bruiloft DJ’S Kunnen fouten maken. Maar deze fouten willen we natuurlijk zo veel mogelijk vermeiden. Daarom hebben wij een lijst samen gesteld met de 15 bruiloft DJ fouten. In deze lijst staan punten waar u goed op moet letten, bespreken of navragen. We weten zeker dat deze lijst jou enorm gaat helpen en je zo een perfecte DJ show kunt vinden!
De 15 bruiloft DJ fouten:
- Geen persoonlijk voor gesprek met de opdrachtgever.
- Te weinig ervaring.
- Afspraken niet na komen, niet aan planning houden.
- Niet gepaste outfit.
- DJ die apparatuur huurt en niet zelf heeft.
- Te lange nummers.
- Muziek op het begin voluit. mensen eerst even rustig praten.
- Verkeerde nummers die het bruidspaar absoluut niet wil.
- Niet voldoende variatie in muziek.
- Teveel onbekende nummers.
- Pauze tussen de nummers.
- DJ die altijd ja zegt op verzoekjes.
- De DJ praat teveel door de microfoon.
- De muziek staat te hard.
- De DJ heeft geen noodplan.
1. Geen persoonlijk voor gesprek met de opdrachtgever.
Als DJ is het belangrijk dat je een voorafgaand gesprek voert met de opdrachtgever. Dit is belangrijk omdat de klik tussen de DJ en de opdracht geven goed moet zijn. Als de band niet klikt heeft het niet veel zin. In een voorafgaand gesprek is het de bedoeling dat alles goed besproken wordt. Het bespreken van jullie wensen: de muziek, planning, locatie, datum, manier van avond invulling, wel of geen verzoekjes, mag die door de microfoon praten, welke show, de hardheid van het geluid en een noodplan. Dit is dus ontzettend belangrijk! Zo voorkom je de meeste DJ fouten!
2. Te weinig ervaring.
Een DJ die ervaring te kort komt kan een groot nadeel zijn. Een DJ moet weten hoe hij de dansvloer gevuld krijgt en houd. Ook moet de DJ weten hoe die op bepaalde situaties moet in gaan. Hoe die een goede mix maakt met de muziek zodat er voor iedereen wat leuks is. Als de DJ een van deze vaardigheden niet heeft zou ik veder gaan zoeken!
3. Afspraken niet na komen, niet aan planning houden.
Om jou bruiloft goed te laten lopen maak je van te voren een planning. Deze planning deel je ook met de DJ zodat die goed weet hoe laat die waar moet zijn en waar die alles kan opbouwen. Ook heb je afspraken gemaakt over welke show je wilt hebben en over de muziek. Een bruiloft kan niet overgedaan worden dus het is belangrijk dat de DJ zich aan de afspraken en planning houd. Doet die dit niet dan kan het flink in de soep lopen.
4. Niet gepaste outfit.
Het is niet alleen belangrijk of het goed klikt met de DJ en of de DJ het goed doet achter de draaitafel. Het is ook belangrijk dat de DJ er een beetje fatsoenlijk uitziet. Niet dat die achter de draaitafel gaat staat zonder shirt aan of met een totaal niet passende outfit. Iedereen op de avond ziet de DJ dus is belangrijk dat die er fatsoenlijk gekleed is!
5. DJ die apparatuur huurt en niet zelf heeft.
Wanneer een DJ zijn apparatuur huurt en niet zijn eigen apparatuur heeft. Kan het zijn dat die erg moet wennen aan hoe het werkt en eerst veel tijd kwijt is met het uitzoeken hoe het precies werkt. Als de DJ zijn eigen apparatuur heeft weet die goed hoe het werkt en hoelang het duurt om op te bouwen. Dit is dan een voordeel.
6. Te lange nummers.
Mensen zijn meestal na 3 minuten al klaar met een nummer. Een DJ moet daarom niet te lange nummers kiezen. Af en toe een nummer die wat langer is kan geen kwaad maar geen nummers van 10 minuten.
Ook een tip is kies niet een al te lang nummer voor de openingsdans. Bij deze dans is alle aandacht op jullie gericht maar als jullie een lang nummer kiezen zal deze aandacht verslappen.
7. Muziek op het begin voluit. mensen eerst even rustig praten.
Als de gasten de receptie en het diner hebben gehad zullen ze waarschijnlijk behoefte hebben om even rustig met elkaar te praten. Daarom is het niet handig om op dat moment al de muziek voluit aan te zetten. Wanneer de mensen een beetje zijn uitgepraat dan kan het feest langzaam gaan beginnen! De DJ kan het best beginnen met rustige muziek zodat iedereen rustig los kan komen. Wanneer de mensen al wat meer los zijn dan kan de echte feest muziek beginnen!
8. Verkeerde nummers die het bruidspaar absoluut niet wil.
Bij het voorafgaande gesprek bespreken jullie als goed is welke muziek jullie willen en welke muziek absoluut niet. Het zou toch wat zijn als dat ene nummer komt die jou doet denken aan jou ex. Dat wil je natuurlijk echt niet hebben! Daarom is het belangrijk dat de DJ deze informatie goed noteert en dat kans op DJ fouten zo klein mogelijk wordt en juiste nummers worden gedraaid.
9. Niet voldoende variatie in muziek.
Op een bruiloft komen vaak mensen van verschillende generaties en uit verschillende plaatsen. Deze mensen hebben meestal ook allemaal een andere muziek smaak. Als je als bruidspaar een bepaalde muziekstijl kiest is de kans groot dat niet alle gasten dit ook leuk vinden. Het is verstandig als je dan bespreekt met de DJ dat er variatie in de muziek moet zitten. De DJ moet hier dan een mooie mix van maken!
10. Teveel onbekende nummers.
Hou rekening met welke nummers je kiest omdat niet alle nummers bekent zijn bij iedereen. Het is natuurlijk het leukst als iedereen lekker mee kan zingen en dansen! Nummers die nu veel op de radio gedraaid worden die kent iedereen wel. Daarom is het handig om voor dat soort nummers te kiezen, oude hits zijn ook heel leuk!
11. Pauze tussen de nummers.
Om het feest aan de gang te houden is het niet de bedoeling dat tussen elk nummer een stilte valt. Het is dan ook leuk dat de DJ een lijst samen stelt met een mooie overgang van muziek. Stel dat de gasten verzoekjes morgen doen dan moet de DJ ook kijken of deze goed aan sluiten met de overgang.
12. DJ die altijd ja zegt op verzoekjes.
Het is leuk als de gasten mee kunnen beslissen met de muziek. Maar als de muziek wens van de gasten totaal niet past bij de muziek stijl die jullie graag willen hebben, is dit een grote fout! Daarom moet een DJ zich kunnen afvragen past dit nummer bij de avond of niet? Ook als de DJ denkt van dan valt de dansvloer stil dan kan hij of zij beter dat nummer niet draaien. Het beste is dat de DJ alleen verzoek nummers draait waarvan die zeker weet dat ze erbij passen en iedereen het leuk vind!
13. De DJ praat teveel door de microfoon.
Vinden jullie het leuk als de DJ door de microfoon praat? deze vraag moeten jullie je even afvragen. Sommige DJ’S doen dat namelijk heel veel en dat kan vervelend zijn. Maar hier daarom afspreken over met de DJ.
14. De muziek staat te hard.
Sommige locaties hebben regels voor de geluidssterkte, soms mag de muziek niet harder dan een bepaald aantal decibel. Ook zijn er locaties dat er na een tijd helemaal geen muziek meer gedraaid mag worden. Infomeer hier goed over!
Maar niet alleen dat kijk ook of de gasten geen gehoor beschadiging op lopen! en als er veel oudere mensen bij zijn is het ook handig als de muziek niet al te hard staat. Vaak hebben de oudere mensen meer moeite met hun gehoor.
15. De DJ heeft geen noodplan.
Stel de DJ wordt ziek wat dan? heeft die dan een noodplan? Dit zou ik wel regelen! Stel de DJ wordt echt ziek dan kan je niet 1,2,3 ergens een nieuwe DJ vandaan toveren die jullie wensen niet weet. Dus zorg dat jullie noodplan klaar staat!