Hoeveel kost mijn bruiloft?

Misschien heb je al wel een kostenplaatje in je hoofd, maar ben je er niet zeker van of alle punten erin zijn opgenomen. Begrijpelijk, er komt zoveel kijken voor jullie grote dag. Om jullie een beetje te helpen hebben wij een budgetoverzicht opgesteld met daarin opgenomen de gemiddelde kosten voor jullie bruiloft! Uiteraard kan je het zo gek en zo duur maken als dat je zelf wilt, dan hangt volledig van jullie af! 

Wij geven jullie in dit blog de gemiddelde kosten weer van een bruiloft. Houd er wel rekening mee dat de onderstaande kosten een indicatie zijn. Zoals ik al vertelde liggen de kosten van je bruiloft geheel aan de wensen en prioriteiten die jullie hebben. Heb je momenteel al een budget opgesteld? Super! Wij zijn benieuwd of jullie huidige budget overeenkomt na het leven van dit artikel!

 1. Hoeveel kost een trouwjurk?
 2. Aan welke kosten moet je denken voor kapper en visagist?
 3. Wat zijn de kosten voor de trouwringen?
 4. Op welke kosten kom je uit voor jou bruidsboeket en bloemen?
 5. Hoeveel kosten jouw trouwkaarten?
 6. Kosten bruidstaart?
 7. De kosten voor het trouwvervoer.
 8. Hoeveel kost een trouwfotograaf?
 9. Wat kost een trouwlocatie?
 10. Hoeveel kost de aankleding?
 11. Kosten voor de trouwceremonie.
 12. Kosten receptie?
 13. Hoeveel kost het huwelijksdiner?
 14. Wat zijn de kosten voor muziek & entertainment?
 15. Wat zijn de kosten voor de bruidssuite?
 16. Welke kosten kan je verwachten voor de huwelijksreis?
 17. Gemiddelde kosten lijst bruiloft.
 18. Hoe bespaar je kosten voor je bruiloft?

 

1. Hoeveel kost een trouwjurk?

Jij wilt als bruid er offcouse prachtige uitzien. De aller allermooiste van de avond! Wens je een mooie trouwjurk uit een bruidmode zaak of misschien wel een handgemaakte trouwjurk. Houd dan zeker rekening met een budget van minimaal 2000,-. Heb je een lager budget in gedachten? Ook voor jouw budget zijn er prachtige jurkjes verkrijgbaar! Wij raden je aan om op zoek te gaan naar jurken die passen bij jou budget. Zo zorg je ervoor dat het geen teleurstelling is als jouw trouwjurk ineens veel duurder blijkt te zijn! Er zijn zoveel verschillende trouwjurken, de een nog duurder dan de andere. Dit heeft alles te maken met de diverse stoffen, details en merken. Het is allemaal stiekem heel logisch, maar je moet het wel even weten! Laat vooral je wensen horen en laat je op basis hiervan adviseren door de expert.

Extra kosten: vergeet niet! Vaak komen er nog extra kosten bij voor het opmaat maken van de jurk, accessoires zoals; sieraden, een sluier of andere haar accessoires, de lingerie, een tas en de schoenen, kies je voor hakken dan is het handig dat je een extra paar schoenen mee neemt voor op de dansvloer. Voor de bruidegom een mooi trouwpak, daar komen ook nog schoenen, een stropdas of strik bij en eventueel extra accessoires zoals een riem en manchetknopen. Alles bij elkaar op geteld kom je gemiddeld op €2500,- aan extra kosten uit bij de bruiloft kosten.

Kosten Bruiloft jurk

 

2. Aan welke kosten moet je denken voor kapper en visagist?

Om er prachtig uit te zien op de mooiste dag van jou leven is niet alleen je jurk belangrijk. Maar met een moeie make-up zal je er nog stralender uitzien en een prachtig kapsel kan je de dag helemaal perfect maken! De hele dag zullen er foto’s gemaakt gaan worden, deze foto’s zullen de rest van je leven aan deze dag blijven herinneren. het zou dan super zijn als je er stralend uitziet op deze foto’s. Voor extra hulp daar bij is het handig als je een kapper en visagist inschakelt. Vaak kan je iemand inhuren die het allebei kan en die hebben dan een leuke prijs samen gesteld. Gemiddeld kom je dan uit op €300,-.

Omdat je zeker wilt weten of alles na jou wens gaat en niet wilt stressen op de dag zelf of het allemaal wel goed komt. Is het handig als je een proefafspraak maakt, dan kan je goed jou wensen door spreken en kijken hoe het allemaal uitpakt. vaak zit de proefafspraak bij de prijs inbegrepen.

Kosten bruiloft uiterlijk

 

 

3. Wat zijn de kosten voor de trouwringen?

Het is natuurlijk het leukst als jullie een trouwring hebben die goed bij jullie past! Ga er maar vanuit dat de kosten voor de trouwringen tussen de €800,- €1500,- gaan liggen. De trouwringen die je kan kopen voor gemiddeld €800,- zijn vrij standaard ringen, vaak zit wel de naamgravering bij de prijs er bij in gerekend. Maar hoe gaaf zou het zijn als jullie je eigen ontworpen trouwring hebben! Maar wat gaat dat kosten? gemiddeld kost het rond de €1600,- maar als je het eenvoudig houd heb je al een eigen ontworpen trouwring voor €1000,-. De kosten kunnen behoorlijk uiteen lopen, dat light aan de volgende factoren: het materiaal waar de ring van is gemaakt, het gewicht van de trouwring, of er een diamant in de trouwring zit, de tijd die er in is gestoken en aan de bewerkingen van de ringen.

kosten bruiloft trouwringen

4. Op welke kosten kom je uit voor jou bruidsboeket en de bloemen?

Een bruidsboeket is vaak duurder dan een gewoon boeket. Dit komt door dat een bruidsboeket helemaal na jou smaak gemaakt wordt, welke kleur je de bloemen wilt, welke bloemen je er precies in wilt en hoe groot je het boeket wilt. Het kan zijn dat de bloemen die jij hebt uitgekozen helemaal niet van dit seizoen zijn en dat die bloemen toch geregeld moeten worden. Door dezen redenen wordt er extra tijd in beslag genomen om voor jou het perfecte bruidsboeket samen te stellen. Daardoor zijn de kosten voor een bruidsboeket hoger dan dat van een gewoon boeket. De kosten liggen dan gemiddeld rond de €150,-.

Naast een bruidsboeket wordt er vaak ook voor corsages moet bloemen gekozen, hiervan hangt de prijs ook af voor welke bloemen je kiest. Meestal kosten corsages circa €5,-.

Kosten bruiloft bruidsboeket

5. Hoeveel kosten jou trouwkaarten?

Je kan je trouw kaarten zo persoonlijk maken als je wilt! Of juist zo eenvoudig mogelijk houden. Een bestaand ontwerp is natuurlijk goedkoper dan een ontwerp die speciaal voor jou is gemaakt naar jou wensen. Het start tarief voor een zelf ontworpen kaart begint al snel rond de €500,-. Per kaart betaal je ook een bedrag dit bedrag hangt af van: welk papier soort je kiest, welke grote de kaart heeft, hoeveel extra werk er aan elke kaart wordt gedaan en of je met of zonder enveloppen kiest. Als je kiest voor eigenontwerp zonder extra’s dan ben je ongeveer €2,- aan kosten kwijt per kaart, wil extra’s bij de kaart dan betaal je ongeveer €1,- euro extra aan kosten per kaart.

Zijn de trouwkaarten niet het enige papier werk wat je nodig hebt? Maar vind je het ook leuk om save the date kaarten, menukaarten, naamkaarten en bedankt kaartjes te doen? Dan kom je ongeveer op de zelfde prijzen uit als bij de trouw kaarten. Let op! Vergeet niet de kosten van de postzegels er bij op te tellen dit hangt af aan het gewicht van de kaart.

Kosten bruiloft trouwkaart

6. Kosten bruidstaart?

De bruidstaart dat is bijna een traditie. Het bruidspaar snijd samen het onderste stuk van de taart aan als teken van verbondenheid. Wanneer het stuk gesneden is geven ze elkaar een hap van het eerst gesneden stuk en daarna zijn pas de gasten aan de beurt. De kosten van de bruidstaart zijn gemiddeld €7,- per persoon. Deze kosten kunnen minder worden door hoe meer gasten er komen, hoe groter de taart moet worden en hoe goedkoper de prijs wordt. De decoratie en vulling kunnen ook voor extra kosten zorgen.

Wel komen vaak bij de bruidstaart nog bezorging kosten, deze zijn ongeveer €1,- per kilometer.

Kosten bruiloft bruidstaart

7. De kosten voor het trouwvervoer.

Er zijn super veel manieren om naar jullie trouw lokactie te rijden. Trouwauto’s zijn er in alle soorten en maten, je kan het zo gek, chique, leuk, mooi maken als je wilt! Altijd al een keer in je droom auto willen rijden dan is dit een leuk moment. In een super gave sport wagen of in een Volkswagen busje of is een oldtimer meer iets voor jou? Het kan allemaal! Als je het perfecte vervoer hebt uitgekozen dan kan je nog een keuzen maken of je met of zonder chauffeur wilt, wel is het handig als je dit overlegt met de verhuurder. Dit kost gemiddeld €500,-.

Kosten Bruiloft vervoer

8. Hoeveel kost een trouwfotograaf?

Op zoon bijzondere dag als jullie trouwdag mag een fotograaf niet ontbreken! deze mooie herinneringen, hoe leuk is dat als je die keer op keer opnieuw kan beleven door middel van de leuke foto’s terug te kijken! het is dan ook niet verkeert om in een goeie fotograaf te investeren. Maar wat kost dan zoon goeie trouwfotograaf? je kan er vanuit gaan dat de kosten circa op de €1500,- zullen uitkomen voor zo’n 6 uur fotografie. vooraf aan de bruiloft hebben jullie een gesprek met de fotograaf over hoe jullie alles willen en wat jullie planning is voor de dag. Na afloop van de bruiloft gaat de fotograaf de trouwfoto’s uitzoeken en bewerken.

Willen jullie graag een trouwalbum met de foto’s er in? Dan kan het zijn dat hier voor extra kosten worden gerekend, die kosten kunnen gemiddeld starten vanaf €350,-. Sommige fotograven bieden een pakket aan daar zullen de kosten al zijn inbegrepen.

Kosten bruiloft fotograaf

9. Wat kost een trouwlocatie?

Zie het al voor je? Een top locatie voor je bruiloft, waarschijnlijk heb je zelf al een idee voor ogen hoe en waar je wilt trouwen, de receptie, het diner en je het feest wilt geven. Het kan zijn dat je het op verschillende plekken wilt doen. Maar het kan ook alles op een locatie, vaak hebben locaties dan mooie deals waardoor je goedkoper uit bent. Ook hoeven jullie en jullie gasten niet op en neer te reizen van plekken. Als jullie het programma al voor ogen hebben kunnen jullie kijken of jullie een binnen of buiten locatie willen of is het juist misschien handig als jullie een locatie zoeken die het allebei heeft. Zijn er kinderen welkom op de bruiloft dan is het handig als er iets te doen is voor de kinderen op de locatie.

Er zijn veel factoren waar de prijs aan afhangt. Een voorbeeld: als je de hele dag op deze locatie bent 30 gasten de hele dag en in de avond 80-100 gasten. dan kan je van deze kosten vanuit gaan, €5000,- €7500,-.

Kosten bruiloft locatie

10. hoeveel kost de aankleding?

Hebben jullie een bepaalt thema in gedachten? Of willen jullie zorgen voor een bepaalde sfeer? Daar kan de aankleding jullie goed bij helpen. Bloemen en kaasjes voor op tafel, leuke slingers, ballonnen, borden met teksten, lampen, tafel kleden, kussentjes voor op de stoelen, noem het maar op. Je kan het helemaal na wens maken zoals jullie het willen. De kosten kunnen oplopen van €100,- tot €300,-.

Heeft de locatie geen stoelen of tafels of niet genoeg? Dan moeten jullie die huren de huurkosten beginnen vaak vanaf €100,- en lopen op tot de hoeveelheid spullen die jullie willen huren.

kosten aankleding bruiloft

11.1 Kosten voor de trouwceremonie.

Hoe zien jullie de ceremonie voor je? Sommigen denken bij het woord ‘ceremonie’ aan een stijve, plechtige aangelegenheid. Toch heb je tegenwoordig vrij veel ruimte om je eigen invulling te geven aan jullie trouwceremonie, dit is een onmisbare onderdeel van de trouwdag! Muziek, duiven, bijzondere ambtenaren: zomaar een paar voorbeelden. Wat kost het om jullie ceremonie vorm te geven dat lees je hier!

De kosten voor jullie trouwceremonie zijn afhankelijk van de trouwlocatie. Hebben jullie al een locatie in gedachten? De ceremonie kan op diverse plaatsen georganiseerd worden, zoals bij jullie in het gemeentehuis, in een prachtige kerk of in een romantisch kasteel. Wellicht is het zelfs mogelijk om in jullie eigen huis of tuin de trouwceremonie te houden. Dit is niet altijd vanzelfsprekend. Je dient dit namelijk aan te vragen bij jullie gemeente.

Kosten bruiloft ceremonie

11.2 Wat is de goedkoopste optie voor de ceremonie?

Wanneer je de trouwceremonie buitens huis organiseert, dan is in de meeste gevallen het stadshuis het goedkoopst. Gemiddeld betaal je voor een huwelijksceremonie op het stadshuis op een doordeweekse dag 400,-. De vrijdag en de zaterdag zijn iets duurder. Dan betaal je ongeveer 200,- meer. Wanneer je de ceremonie op een zondag wenst, controleer dan eerst even op dit kan in jullie gemeente. Hebben jullie lever een trouwambtenaar die niet vanuit de gemeente werkt? Het voordeel hier van, neemt meer de tijd om jullie echt te leren kennen, op die manier een prachtige trouwceremonie te kunnen maken en kunnen jullie zelf in de hand hebben wie jullie trouwt. hoeveel kost dat ongeveer? dat kost gemiddeld zo’n €1000,-.

Om de ceremonie verdere invulling te geven zouden jullie nog kunnen kiezen voor een zanger(es) of iemand die een instrument bespeeld. Maak deze muzikale invulling extra speciaal door bijvoorbeeld het liefdesverhaal te beschrijven in een lied. Zo zorgt de extra invulling niet alleen voor extra sfeer, maar maakt de ceremonie ook zeer uniek en persoonlijk.

Kosten Bruiloft ceremonie

12. Kosten receptie?

Met een receptie biedt je gasten die niet de hele dag aanwezig zijn maar toch jullie even willen feliciteren de kans om dat te doen. Hier voor zouden lekkere drankjes, unieke hapjes en een leuke locatie geregeld moeten worden. De gemiddelde kosten zijn minimaal €910,- bij 50 gasten.

Houd je je bruiloft klein dan heb je de dag door genoeg tijd om met iedereen te praten, dan zou je de receptie kunnen overslaan. Of als je kosten voor je bruiloft wilt besparen dan zou je de receptie eventueel ook kunnen overslaan.

kosten bruiloft receptie

13. hoeveel kost het huwelijksdiner?

Voor het eten zijn ook heel veel verschillende mogelijkheden. Je kan het heel simpel houden of zo lux mogelijk als je maar wilt. Bijvoorbeeld shared dining, hierbij worden verschillende grote schalen met diverse gerechten op tafel gezet en kan iedereen zelf de keuze maken wat ze lekker vinden en wat ze willen eten. het lijkt heel erg op een buffet alleen hierbij staat het eten al op tafel. Een BBQ kan heel leuk zijn voor als je trouwt in de zomer de chefs berijden de gerechten en iedereen kan een eigen keuzen maken welk gerecht ze lusten. Walking diner, van te voren kiezen jullie een paar gerechtjes. Wanneer je met ze alleen aan tafel zit lekker te kletsen, worden de gerechtjes aanboden door de bediening.

De kosten worden gerekend per persoon, dus wil je kosten voor je bruiloft besparen is het handig als je een select gezelschap uitnodigt voor het eten. De kosten zullen ongeveer €25,- tot €35,- per gast zijn

kosten bruiloft diner

14.1 Wat zijn de kosten voor muziek & entertainment?

Voetjes van de vloer tijdens het trouwfeest!

Vieren jullie jullie bruiloft in een kleine of grote kring? De meeste bruidsparen vieren de liefde met alle vrienden, familie en bekenden. Dit kan uiteraard op diverse manieren, tijdens het diner gezamenlijk aan lange stijlvol gedekte tafels. Of iedereen savonds op de dansvloer met de beste DJ van het land! Laten wij nou net Oogverblindende DJ Shows hebben! Wat hebben wij precies te bieden voor jullie? Diverse DJ Shows in verschillende maten voor werkelijk alle gelegenheden. Heldere communicatie, op ieder moment van de dag. De beste entertainers, die eén voor eén in staat zijn om van elke gelegenheid een werkelijk spektakel te maken. En de mooiste prijzen!

Wij begrijpen al tegoed dat een gepaste DJ vinden niet al te makkelijk is. Want wie zorgt er voor dat de dansvloer op het trouwfeest gevuld wordt? en het belangrijkste dat de dansvloer ook gevuld blijft?  Een perfecte bruiloft DJ voelt de vloer compleet aan.

Door een introductiegesprek, waar duidelijk jullie wensen en muziekgenres worden doorgesproken kan de DJ een goede inschatting maken. Kort na het introductiegesprek ontvangen jullie een persoonlijk plan. Dit is het kompas waarmee wij van jullie trouwdag een topfeest gaan maken. Naast dit plan ontvangen jullie een aansluitende offerte op basis van de besproken wensen. Aan de hand van jullie persoonlijk plan starten wij de voorbereidingen. De DJ gaat aan de slag met al jullie wensen en de muziekgenres. Wij nemen ondertussen contact op met de locatie en andere betrokkenen! En op jullie trouwdag zorgen wij dat de DJ Show op tijd wordt opgebouwd. Je hebt al een all-in DJ Show vanaf €649,99 tot €849,99.

kosten bruiloft dj

14.2 Extra muziek & entertainment kosten.

Om het feest nog leuker te maken zou je nog spectaculaire effecten kunnen toevoegen!

zoals LED UP Lights deze lampen zorgen voor egale verlichting in de zaal. Hier door worden de wanden of elementen naar keuze extra uitgelicht, dit kost €25,-. Hazer rookmachine dit zorgt voor een hele lichte mist die alleen zichtbaar is zodra deze in aanmerking komt met de verlichting, de kosten hiervoor zijn €39,-. Koud vuur fonteinen, zorgen voor een exclusieve opening van de avond en waanzinnige hoogtepunten gedurende de avond! De sparkulars zijn ook voor binnen gebruik. Dit kost €299,-. Dansen op een wolkendek, wat houd dat in? Een low-frog machine genereet een wolkendek over de gehele dansvloer en zorgt voor een uniek effect. dit kost €199,-. Streamer shooters, dit geeft de hoogte punten van de avond een extra wauww factor! Aangezien dit geen confetti is, en binnen enkele seconden is op te ruimen, is dit op iedere locatie mogelijk. Voor €99,- hebben jullie vanuit 2 hoeken 2x een shot.

Een photobooth op je bruiloft is echt een fantastische toevoeging! De fotograaf probeert natuurlijk zoveel mogelijk foto’s te maken maar dat lukt niet op alle momenten. Vaak is de fotograaf niet op het avond feest aanwezig, maar hoe leuk zijn die momenten om juist ook foto’s te maken. Daarom is een photobooth de perfecte oplossing. Hoe gaat dat in zijn werk?

De gasten die de photobooth gebruiken maken 3 foto’s na elkaar. De foto’s worden daarna direct als strip afgedrukt. Onder op de strip is jullie eigen logo, tekst of jullie initialen zichtbaar. De foto’s worden niet alleen uitgeprint, ze worden, indien gewenst, ook nog eens digitaal opgeslagen! De photobooth kan in iedere gewenste ruimte geplaatst worden. Een stopcontact is genoeg om de photobooth te laten draaien. De kosten hiervoor zijn €349,-. Ook zou de photobooth gekoppeld kunnen worden aan het giga TV scherm in het DJ meubel. Dan zijn de foto’s die gemaakt worden live op het scherm te zien! en kan iedereen vanuit de feestzaal meegenieten van de foto’s. De kosten voor de WHITE DJ TV Booth zijn €149,- en dan zijn de extra kosten voor de photobooth goedkoper die zijn dan €299,-. Dus bij elkaar kom je uit op €448,-.

kosten bruiloft extra's

15. Wat zijn de kosten voor de bruidssuite?

Als de bijzondere dag achter de rug is, is het natuurlijk super leuk om ook met ze tweeën de dag af te sluiten! De eerste keer samen slapen als getrouwd stel dat is een bijzonder moment! Het is dan ook leuk om dit moment op een luxe manier te vieren. Een mooi opgemaakte bruidssuite is misschien wel de perfecte manier. De kosten voor een bruidssuite lopen ver uit elkaar dit hangt af van: waar het hotel zich bevind, hoe lux het is en zitten er extra’s bij zoals bijvoorbeeld ontbijt. Het gemiddeld aantal kosten is ongeveer van €100,- tot de €400,-.

kosten bruiloft suite

16. Welke kosten kan je verwachten voor de huwelijksreis?

Huwelijksreis is een mooi moment, samen vieren dat jullie nu een getrouwd stel zijn. Een huwelijksreis verschilt heel erg van persoon tot persoon, de ene zoekt de zon of avontuur in het buiten land en de ander blijft veel liever in Nederland. De prijs voor een huwelijksreis is dan ook moeilijk in te schatten. het gemiddelde zit rond de 2500, -. Als je een reis naar buiten de EU maakt let er dan op of je paspoort nog geldig is, anders komen er nog extra kosten bij.

kosten bruiloft huwelijksreis

17. Gemiddelde kosten lijst bruiloft:

Om jullie een nog beter inzicht te geven wat de kosten voor een bruiloft zijn, hebben wij een gemiddelde kosten bruiloft lijst gemaakt. Let goed op! “gemiddelde kosten bruiloft” Daar mee willen we zeggen dat: de bedragen die hier onder staan zijn de gemiddelde kosten voor een bruiloft. Zelf kunnen jullie bepaalden of de kosten voor de bruiloft hoger of lagen zullen zijn.

 • Trouwjurk €2000,-
 • Accessorisch en kleding bruidegom €2500,-
 • Kapper en visagiste €300,-
 • Trouwringen vanaf €800 tot €1600,-
 • Bruidsboeket €150,-
 • Trouwkaarten €2,- tot €3,- per kaart.
 • Bruidstaart €7,- per persoon.
 • Trouwvervoer €500,-
 • Fotograaf €1500,-
 • Trouwlocatie €5000,- tot €7500,-
 • Aankleding €100,- tot €300,-
 • Ceremonie vanaf €400,- tot wel €1000,-
 • Receptie €910,- bij 50 gasten.
 • Huwelijks diner €25,- tot €35,- per gast.
 • Muziek & entertainment vanaf €650,-
 • Bruidssuite €100,- tot €400,-
 • Huwelijksreis €2500,-

18. Hoe bespaar je kosten voor je bruiloft?

Je bruiloft kan je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Maar het is natuurlijk ook leuk om te weten hoe bespaar je nou kosten voor je bruiloft?

Een manier waar je veel kosten mee bespaart is, probeer zoveel mogelijk zelf te regelen bijvoorbeeld: de locatie en de aankleding. Houd je gastenlijst klein, nodig alleen mensen uit die je echt graag op de bruiloft wil hebben. Door dit te doen heb je een stuk minder kosten. Kijk naar welke dag je trouwt in veel gemeentes kan je op maandag ochtend gratis trouwen. Ook kan je bijvoorbeeld zeggen dat je het diner met een klein groepje doet en dat je daarna de avond gasten pas laat komen.

Als er kinderen komen regelt dan voor het eten kinder menu’s vaak scheelt dat de helft van de prijs. Koop je eigen drank, vaak kan je dit van tevoren in de aanbieding ergens al kopen. Je zou de receptie kunnen weg laten om kosten te besparen. In plaats van boekjes waar jullie het programma op vermelden voor de gasten, zouden jullie de planning eventueel op borden neer kunnen zetten. Probeer zo veel mogelijk alles op een locatie te doen, dan kan je vaak een deal sluiten en scheelt reiskosten. Koop een paar vriendschapsringen dezen zijn vaak goedkoper dan trouwringen. De huwelijksreis, reis buiten het seizoen. Dit scheelt veel geld en bespaar je een hoop kosten voor je bruiloft.

Dit waren een paar voorbeelden, er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om kosten voor je bruiloft te besparen. Maar je moet ook niet op alles besparen, het is natuurlijk een hele bijzondere dag en deze dag kan je niet zomaar even over doen. Het is dus erg belangrijk om er voor te zorgen dat dit een super dag wordt waar jullie leuke herinneringen aan over houden voor de rest van jullie leven!