Waarom een themafeest?

Met een themafeest idee kan je een uniek feest geven vergeleken met die van anderen! Bij een themafeest komen mensen namelijk verkleed, de feestlocatie voorzien van speciale decoratie en andere hapjes en drankjes dan normaal! Ook kan een themafeest op een speciale locatie worden gegeven. Benieuwd welke thema’s je voor je feest kan aanhouden? Lees dan direct verder!

 

Waar moet je rekening mee houden?

Hieronder staan een paar vragen die handig zijn om jezelf te stellen:

Wie: Welke doelgroep hou je aan voor het themafeest? Is dit een groep die jou themafeest kan waarderen? En als je een thema aanhoud, kunnen ze zich dan aan de outfit voorschriften houden?

Hoe: Hoe ga je jou gasten uitnodigen? Hoe ga je de spullen regelen? Op wat voor manier zie je het allemaal voor je? Maak een stappenplan en lijst met benodigdheden!

Wat: Wat wordt het themafeest idee? Hoe pak je de decoratie aan? En welke hapjes ga je serveren?

Waar: Waar wordt het themafeest gehouden? Past deze locatie bij het thema, of juist andersom?

Waarom: Waarom wil je een themafeest houden? En waarom heb je voor dit thema gekozen?

 

 

31 Voorbeelden voor een super leuk Themafeest idee:

1. Black and white:

Een black and white party zegt het eigenlijk al. Alles op het feest is in het zwart en wit. Dit is heel leuk voor jullie outfits en ook super leuk voor de aankleding! Dit themafeest idee kan op verschillende feesten gebruikt worden bijvoorbeeld bij: een studentenfeest, personeelsfeest, verjaardagfeest en nog veel meer!

Themafeest idee black and white

2. Karaoke night:

Hou je van zingen? En van good vibes? Dan is een karaoke night echt iets voor jou! Niet te stijf en lekker losjes :)! Karaoke night is namelijk een avond waar je lekker je favoriete nummers mee kan zingen. Vaak wordt bij dit themafeest idee een scherm gebruikt waarop de tekst komt te staan van een uitgekozen nummer zodat jullie lekker kunnen mee zingen. Gegarandeerd een gezellige avond!

Themafeest idee karaoke

3. Disco thema:

Tijdens een disco party draait het om een en al gezelligheid. Gezelligheid zoals die in de 70s, 80s en 90s werd beleefd! Broeken met wijde broekspijpen en vergeet natuurlijk de pruiken niet! Gekleurde lampen maken het themafeest helemaal af. Tijdens dit themafeest idee wordt vaak muziek gedraaid uit de jaren 70,80 en 90. Wist je dat onze DJ Shows volledig in dit thema te boeken zijn? Inclusief een ervaren Disco DJ? Klik hier om direct een offerte aan te vragen!

Themafeest idee disco

4. Pyjama feest:

Een beetje uit je comfort zone, maar wel een fantastisch thema, een Pyjama thema! Als het feest voorbij is kan je zo gelijk je bed in, lekker toch?! De sfeer is vanaf het eerste moment gelijk geweldig omdat vedereb in zijn of haar comfortabele outfit binnenkomt. Een leuke tip; Laat iedereen een onesie aan doen. dit is een warm pyjamapak, dat vaak lijkt op een dier. Hoe grappig is dat!

Themafeest idee pyjama

5. Onderwater thema:

Toe aan verkoeling? Of natuurlijk een uniek thema? Haal de onderwaterwereld in huis met een onderwater thema. Vissen en koraal in super mooie vellen kleuren, keuzen decoratie is er genoeg! Leuke opblaasbare attributen maken het af! Dit themafeest idee is geweldig voor een kinderfeest maar kan ook prima op een volwassenen feest, het is maar net hoe jong je je voelt ;).

Themafeest idee onderwater

6. 1001 nacht:

Dit is een themafeest idee in Arabische style, waarbij je misschien wel gelijk denkt aan Aladin en Yasmine. En terecht! Als je dat voor je ziet dan heb je denk wel een goed beeld! De lamp mag natuurlijk niet ontbreken, mensen kunnen hun mooiste wensen doen en wie weet komen deze wel uit ;-).

Themafeest idee 1001 nacht

7. Wereldwijd:

Over de hele wereld hebben we verschillende culturen. Deze culturen hebben vaak verschillende kleding stylen. Het is heel leuk om deze kleding in het themafeest idee wereldwijd te gebruiken! Ook zou je bij dit thema leuke verschillende hapjes kunnen doen uit de keuken van verschillende landen. Natuurlijk draait de Dj dan ook muziek uit verschillende landen. Laten wij hier nou net veel ervaring mee hebben ;)! Onze DJ’s en DJ Shows weten goed om te gaan met dit thema. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Klik dan hier!

Themafeest idee wereldwijd

8. Hawaii:

Dit is nou echt een thema dat je gelijk aan de zomer doet denken! Met vrolijke bloemen kransen om de nek en leuke zomerse kleding! Dit themafeest idee kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, zolang de zon maar schijnt 🙂 Een cocktail bar past ook perfect bij dit thema! Wil je het thema helemaal afmaken? Laat dan 20 kuub zand storten en voilà, je hebt een eigen Hawaii strand in de tuin. Proost!

Themafeest idee hawaii

9. Gemaskerd bal:

Bij dit thema is het gebruikelijk dat iedereen die uitgenodigd is een masker draagt. Het masker ziet er vaak sierlijk uit. Deze maskers zorgen voor een feestelijk maar ook voor een mysterieuze sfeer. Leuk themafeest idee voor bij een gala, de gasten komen namelijk al net gekleed. Wil je dit themafeest afmaken? Huur dan een PhotoBooth bij ons voor een onvergetelijke ervaring! Schiet samen met je vrienden onbeperkt aantal foto’s met onze PhotoBooth. Meer weten? Klik dan hier!

Themafeest idee gemaskerd bal

10. Halloween:

Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Bij dit themafeest idee verkleed iedereen zich als een spook, monster of horror stijl. Het is echt een griezzel thema, dit hoeft natuurlijk niet alleen op halloween zelf maar kan het hele jaar door. De aankleding kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je zou er een spookhuis van kunnen maken of alleen een paar attributen. Voor lekkere griezel hapjes staan veel leuke ideeën online. Vergeet geen WC papier door de bomen te gooien met een spot er op. Heb je een speaker over? Speel dan Halloween muziek af om het af te maken ;). Niet schrikken!

Themafeest idee halloween

11. Proud 2 be:

Dit wordt ook wel fouter dan fout genoemd! Iedereen trekt zijn of haar gekste outfit aan, niemand hoeft zicht te schamen deze avond (of juist wel…). Het hele thema draait dan ook om lekker gek doen! Met de gekste kleuren en de lelijkste of grappigste printjes. Bij dit themafeest idee kan iedereen doen/aantrekken wat hij of zij wil. Als het maar lekker gek is! Een fout feest maak je natuurlijk af met een Foute DJ! Wil jij zeker zijn van een avond vol foute muziek? Onze DJ’s weten als geen ander om te gaan met foute muziek. Vraag direct een offerte aan of bekijk meer info!

Themafeest idee proud 2 be

12. Hollywood de rode loper:

Hierbij kan de rode loper echt niet ontbreken! En wat hoort er nu op een rode loper? Gasten die chique gekleed zijn als echte sterren! Waan jezelf als typische wereldster, trek alles uit de kast! Dit is een perfecte thema voor een chique gelegenheid en dus ook super leuk voor bij een jubileum of gala. Vergeet geen foto’s te maken op die avond, dit moet je kunnen herbeleven. Wist je dat wij fantastische PhotoBooths hebben die je kan huren voor je feest? Klik hier voor meer informatie!

Themafeest idee hollywood

13. Wild west cowboys en indianen:

De naam zegt eigenlijk al genoeg, het Wilde Westen met de cowboys en indianen, dat moet het worden! Dit is een thema waarbij je goed verkleed kan en er zijn dan ook veel spullen voor te verkrijgen. Een wat stoerder thema waarbij de muziek stijl country leuk is. Kom, pak die lasso maar :)!

Themafeest idee wilde westen

14. Hollandse avond:

Hou je van de echte Nederlandse zangers of zangeressen zoals bijvoorbeeld: Andere Hazes, Marco Borsato, Jan Smit. Dan is dit echt een themafeest idee voor jou. Lekker mee zingen met de Hollandse hits! Alles in de kleuren van Nederland: oranje, rood, wit en blauw. Vergeet de tulpen op tafel niet, een rondgaande plank met kaas en worst! Dit thema is goed te combineren met een karaoke avond. Lachen en gieren gegarandeerd!

Themafeest idee Holland

 15. Piratenfeest:

Dit is een perfect thema voor een kinderfeest, vaak vinden stoere jongens en meiden dit geweldig! Bij dit themafeest idee heb je heel veel attributen, van zwaarden tot vlaggetjes en van borden tot bekers! Zo kan je het thema helemaal door voeren.

Themafeest idee piraten

16. Oktoberfeest:

Even een lesje tussendoor; Dit feest is ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Sasken – hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Dit wordt nu jaarlijks gehouden en is het grootste bierfestival ter wereld (dat laatste wist je hoogstwaarschijnlijk al). Bij dit themafeest idee dragen de mannen Lederhose en de dames dragen een Dirndl. Een populair drankje is bier, heel veel bier! Duitse muziek en foute krakers mogen door de speakers komen deze avond. Zeker zijn van een fantastisch oktoberfeest? Onze DJ’s weten exact hoe ze de voetjes van de vloer krijgen bij dit thema feest. Klik hier om onze DJ Shows te bekijken!

Themafeest idee oktoberfeest

17. Color splash kleuren en verf:

Dit thema heeft veel weg van het Holi feest. Het Holi feest is een feest waar met kleurrijke poeder door de lucht wordt gegooid. Deze poeder komt dan op de mensen die daardoor mooi en vrolijk gekleurd worden (ieder heeft zijn eigen mening hierover). Dit themafeest idee is aan te raden voor een buiten locatie. Het thema kan bij verschillende feesten worden ingezet zoals een personeelsfeest of kinderfeest. Let wel op of de verf en poeder uit wasbaar zijn :)!

Themafeest idee kleuren

18. Skihut Apres Ski:

Wie kent dit Oostenrijks spektakel nou niet? Bouw je feestlocatie om tot Skihut! Populaire drankjes hierbij zijn bier en Jägermeister (heeeeel veel!) Er worden echte Apres Ski liedjes gedraaid, denk bijvoorbeeld aan krakers van DJ Ötzi. De kleding die er bij wordt gedragen zijn oosterkijkste jurkjes en lederhose. Wil je dit feest in de tuin geven? Maak met oude pallets tafels of hutjes om de ideale sfeer te creëren!

Themafeest idee skihut

19. Led party:

Perfect thema voor jong en oud! Een super mooie lichtshow! Leuke glow in the dark bandjes zijn onmisbaar! Het mooist is om bij dit thema witte kleren te dragen, deze kleding geeft licht bij de glow and dark show! Een lichtshow is op elke party een gave toevoeging aan het feest! Heb je geen idee hoe je de juiste licht en geluid apparatuur voor je feest regelt? Onze DJ Shows bieden de perfecte uitkomst. Bekijk meer door hier te klikken!

Themafeest idee led lampen

20. Pool party:

Pool party of ook wel zwembad feest. Dit is een leuk themafeest idee voor in de zomer! Denk hierbij aan lekkere zomerse drankjes, leuke decoratie en natuurlijk een zwemoutfit. Een DJ bij de poolparty maakt het feest helemaal af!

Themafeest idee poolparty

21. Superhelden:

Themafeest idee voor kinderen maar is ook mogelijk voor volwassenen. Altijd al een superheld willen zijn? dan is dit het moment om je zo te verkleden! Gave pakken en met een vliegende keep leuk toch? Ook is voor dit thema veel decoratie te vinden.

Themafeest idee helden

22. Foute party:

Bij dit thema draait het met name om de muziek! lekker foute nummers, ook wel nummers uit het foute uur genoemd. De nummers zijn vaak wat oudere nummers die iedereen al kent en lekker hard kan mee zingen! Luister je weleens op de radio naar het foute uur? Dan ken je de nummers waarschijnlijk en is het extra leuk. Zelf kan je natuurlijk kijken welke kleding je hierbij leuk vindt.

Themafeest idee foute party

23. Glitter & glamour:

Is echt een thema kwa uitstraling. Is een prachtige wereld vol glitter en glamour echt iets voor jou? Dan zal dit themafeest idee ook echt perfect bij jou passen! Echt alles kan in glitter en glamor van kleding tot decoratie!

Themafeest idee Glitter

24. Gala party:

Een gala party is een themafeest waarbij de dames hun mooiste jurk of pak aan trekken en de heren hun netste pak uit de kast halen. Iedereen doet zijn of haar best om er op het mooist uit te zien deze avond. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een rode loper waarop de gasten naar binnen lopen. Maar eerst worden ze gebracht in een super mooie wagen bijvoorbeeld een limousine of een gave sport auto!

Themafeest idee Gala

25. Back tot he future:

Ben je klaar om in de toekomst te kijken? Hoe gaaf is een blik in de toekomst! allemaal gave gadgets zo als een VR Bril en een mooie licht show. De tip voor kleding is zilveren gekleurden pakken.

Themafeest idee future

26. Winter wonderland:

Dit is een themafeest idee dat bestaat uit sprookjesachtige wereld van sneeuw en ijs. Denk maar aan de film Frozen! Hoe leuk is het een prachtige ijs koningin of koning in hun sneeuw paleis!

Themafeest idee winter

27. Hippie:

Iedereen kent hippie’s wel ook wel genoemd flower power mensen. Alles staat in het teken van vrede. Hippies houden van de muziek stijl psychedelische rock. Hun kleding bestaat uit vrolijke kleuren die vaak bedrukt zijn met bloemen ook dragen ze vaak een zonnebril en bloemen in hun haar.

Themafeest idee hippie

28. Jungle:

Gek op wilde dieren en oerwoud? Het thema jungle is dan een super leuk idee. Voor dit themafeest idee heb je veel decoratie en kan je alle kanten op! Je zou kunnen kiezen om bij dit thema gasten verkleed te laten komen zoals bijvoorbeeld als tarzan, Jane of als een wild dier. Maar bij dit thema hoeft dat niet perse. Alleen met een geweldige decoratie maak je het themafeest al leuk!

Themafeest idee jungle

29. Circus:

Het thema circus is een super leuk idee voor een kinderfeest! Bij dit themafeest idee kan je zorgen voor veel verschillende soorten entertainment, Bijvoorbeeld een clown, dieren of een popcorn kraam om de kinderen te vermaken. Het thema kan je tot in de decoratie helemaal doorvoeren, super leuk!

Themafeest idee circus

30. candy land:

Wie houd er nou niet van snoep en die vrolijke kleuren van snoep? iedereen wel! Dit is dan ook een perfect themafeest idee die voor iedereen leuk is! Een wereld van snoep hoeft niet perse slecht te zijn. Je zou het thema ook bijvoorbeeld alleen in de aankleding/ outfit kunnen doen.

Themafeest idee candyland

31: disney:

Dinsey heeft heel veel verschillende sprookjes daarom is dit ook een breed thema. In Disney zitten verschillende figuren van slechteriken tot helden, van dieren tot mensen en figuren met krachten en zonder krachten. Ook speelt elke film zich af op een andere locatie. Voor een thema zou je een sprookje kunnen kiezen zoals belle en het beest. Dan komen de dames in hele mooie jurken en de mannen als een beest. Maar je zou het ook breed kunnen houden en dan kunnen de gasten zelf hun favoriete sprookje kiezen.

Themafeest idee disney